Att bo på landet

Det här med att bo på landet är det många som pratar om, men ofta blir det på det viset att man stannar kvar i stadens ljus och brus på grund av att det helt enkelt är så väldigt mycket enklare att leva i en stad än vad det är att leva på landet.

Beroende av vad man anser vara viktigt i livet så passar naturligtvis det ena alternativet bättre än vad det andra gör, så det handlar mycket om att verkligen tänka efter för att se vart man kommer att trivas bäst.

Familjeliv + Landet = Sant

En sak som vi har upptäckt efter det att vi flyttade ut på landet är att det lämpar sig oerhört bra när man har barn. Man kan ta vara på naturen och att vara ute mycket och upptäcka saker och ting tillsammans på ett helt annat sätt än när man bor i en stad.

Att låta dörren vara öppen så att barnen kan springa ut och in och att man kan se dem hela tiden i trädgården från fönstren är väldigt trevligt. Vi märker hur våra barn leker mycket mer på egen hand och att de spenderar betydligt mer tid utomhus än vad våra vänners barn som växer upp inne i storstaden gör, vilket vi känner är väldigt positivt.

Nödvändigheten med bil

bil på landet

Det finns en sak som gör att jag kan känna att det är lite jobbigt att bo så som vi gör och det är att man måste ha bil. Det är omöjligt att leva ett ”normalt” liv utan bil när man bor så som vi valt att bo då de bussar som åker in till staden endast går ett par gånger om dagen och busshållplatsen ligger flera kilometer från vårt hus.

Man kan ju i och för sig ha turen att hitta ett hus på landet som ändå har en större närhet till en stad och då blir det ju enklare, men ofta är det faktiskt så att de där riktigt gulliga och charmiga husen ligger på ganska konstiga ställen som är svårt att nå.

Tänk alltså efter före så att du inte strandsätter dig långt ute på landet! Charmen försvinner ju ganska snabbt om man inte kan ta sig till och från jobb, skola, affärer med mera utan att det blir krångligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.