Våra träningsrutiner

När man bor på landet som vi gör är det extra lätt att få in lite träning i vardagen.

Mina favoritrutiner:

  • Jogga eller promenera på skogsvägar
  • Orientering i skogen
  • Jobba i trädgården

Ovanstående är bra träningsformer, men kanske inte så jätte specifika. Vill man till exempel bygga muskler händer inte mycket om man jobbar i sitt trädgårdsland!

Det bästa vi kommit fram till är att kombinera klassiska träningsrutiner vi enkelt gör här på landet med att köpa lite olika träningsredskap. Vi har redan köpt en medicinboll och vi ska snart beställa en balanskudde. Medicinbollen är jättebra för att bygga upp hela mellangärdet, core/mage kan man säga. Man kan med lite fantasi göra nästan hur många olika övningar som helst. Ett riktigt bra multiredskap med andra ord.

En balanskudde däremot är främst till för att bygga upp stabilitet och balans i benet och fotleden. Det går helt enkelt till som så att man står på kudden och försöker hålla balansen. Varefter man blir bättre kan man sen göra olika övningar, till exempel knäböj, flaxa med händerna med mera. En liknande variant är bosubollen. Är du själv nyfiken och sugen på att köpa en balanskudde kan du läsa mer här.

Nedanför är en video med lite olika övningar:

Det var allt för denna gång, tyvärr orkar jag inte uppdatera bloggen så ofta. Men ni får gärna kontakta mig här om ni vill. Ha det bra sålänge och titta in lite då och då så kanske det finns ett nytt inlägg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.