Vårt lilla hus på landet

Sedan vi bestämde oss för att flytta iväg med både ungar och allt annat från vår lägenhet i centrala Malmö till ett alldeles underbart litet hus på landet så har våra liv blivit väldigt annorlunda.

Det finns vissa saker som vi kan sakna med att bo mitt i en större stad, men det är faktiskt på det viset att det som är positivt här i huset på landet uppväger det som är negativt med att flytta från city.

En helt ny värld

När man gör så som vi gjorde och flyttar från allt det som vi känner till att bo på landet så var det såklart en ganska vild chansning. Ingen av oss hade testat att bo på landet förut och vi var inte vana vid att ta hand om ett hus heller, för den delen.

Plötsligt var man tvungen att fylla skafferiet med saker som man vanligtvis snabbt kunde springa ner och köpa i de kvälls- och nattöppna butikerna i staden och det var faktiskt en ganska svår utmaning. Vad äter vi mycket av och vad vill vi alltid ha hemma? Det tog oss ett par månader att komma in i det, så nu är vi vana.

Testa stuga först!

Vi testade att bo i en stuga över sommaren för att känna på hur det var. Vi var noga med att kolla hur barnen trivdes och att jämföra hur livet kändes jämfört med hur det var när vi var hemma i lägenheten. Vi upptäckte efter endast ett par veckor att vi alla blev lugnare och att stämningen i stugan kändes mer gemytlig än hur det var i lägenheten, så vi bestämde oss för att slå till på ett litet hus på landet!

Sagt och gjort, vi köpte huset i oktober månad, så efter vårt lilla experiment under sommaren tog det alltså endast ett par månader innan vi flyttade ut på landet för gott.

Kolla med barnen

Det kanske allra viktigaste är att se till att barnen trivs, annars kommer man att få ångra sig hela livet ut! Vi hade tur eftersom vi passade på att flytta innan barnen var stora nog för att ha rotat sig med vänner och skola och annat som hör deras trygghet till, så det löste sig fint för oss.

Vi har dock vänner som väntat med att bestämma sig, vilket har lett till att de nu har att välja mellan att ta barnen från sina vänner och skola eller att stanna kvar och missa glädjen med att bo i ett hus på landet. Det är inget kul val, så försök ha koll på hur vi vill ha det medan barnen är små.

Träning på landet

Att bo på landet ger många fördelar när det kommer till träning, något som ”hela” vår familj älskar. Den enda nackdelen är att det kan vara långt till närmaste gym, annars är det bara positivt. Man kan ge sig ut och springa/cykla i underbar natur. Köpa egen träningsutrustning och träna när, var och hur man vill! Vårat senaste köp var 3 stycken olika tunga medicinbollar. Med en medicinboll kan man få in riktigt många och olika övningar. Vi satsar nu det senaste extra mycket på funktionell träning och nästa köp blir nog något balansredskap eller träningsband. Vill ni läsa mer kan vi rekommendera http://medicinbollar.nu/ som vi lärde oss mycket av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.